Dobrodošli na spletni strani Šolske veterinarske ambulante

Naši prijatelji 🙂

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana

Priložnost za prihodnost…

Šolska veterinarska ambulanta


Potem, ko smo se na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana s programom veterinarski tehnik včlanili v VETNNET (Veterinary European Transnational Network for Nursing Education and Training) in ko smo tudi s pomočjo evropskih sredstev pokukali v nekatere šole po Evropi, ki izobražujejo veterinarske pomočnike, se nam je porodila tiha želja, da bi tudi pri nas omogočili dijakom, da se že med izobraževanjem v šoli spoprimejo s tehničnimi opravili, ki so jih doslej vadili le na modelih – plišastih
igračah.

Obnovili smo prostore starega dela šole, v katerih je nastala sodobno opremljena ambulanta, kjer se bodo dijaki učili svojega bodočega dela, ko bodo mentorici, doktorici veterinarske medicine z bogatimi izkušnjami, pomagali pri delu z živalmi, ki bodo pri nas iskale pomoč. Velik udoben prostor smo namenili negi, kjer bomo živalim lahko urejali kožuh, kremplje, ušesa ipd.; seveda pa bodo v njem lahko lastniki tudi sami okopali svojega ljubljenca in ga uredili.

Podporo pri nastanku šolske veterinarske ambulante so nam nudili na Centru za poklicno izobraževanje RS, finančno pa so nas podprli na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Veterinarska zbornica, ki združuje veterinarske organizacije, kjer dijaki opravljajo praktično usposabljanje pri delodajalcih, je tak način praktičnega izobraževanja ocenila kot dobrodošlo, veliko razumevanja in naklonjenosti pa smo bili deležni s strani Veterinarske postaje Ljubljana v lasti Mestne občine Ljubljana, ki je bila našo šolsko ambulanto pripravljena sprejeti kot svojo poslovno enoto.
Grafični znak, ki se pojavlja ob imenu, je veliki škurh, ki smo ga kot zaščitni znak začeli uporabljati l. 1991, ko smo se vselili v nov velik prizidek k stari šolski stavbi na obrobju Ljubljanskega barja. Naše publikacije so prepoznavne kot škurhove publikacije, dijakom podeljujemo škurhova priznanja in nagrade. Zdaj, ko je škurh našel svoje mesto še ob imenu šolske ambulante, je to naša »škurhova šolska veterinarska ambulanta«.

 

KONTAKT:

01 28 03 721
040 346 685

DELOVNI ČAS:

od ponedeljka
do petka
Šolska veterinarska ambulanta,
Cesta v Mestni log 47, Ljubljana
od 8. do 17. ure
sobota Veterinarska postaja Ljubljana, Cesta v Mestni log 51A, Ljubljana telefon: 01 420 56 39
od 7.30 do 14. ure
(stranke sprejemamo do 13.30)
Med 19. uro zvečer in 7. uro zjutraj pokličite dežurnega veterinarja na telefon: 051 324 888.

 

Bic-ljveterinarska postaja d.o.o.